Wat kunnen we CNC frezen?

Plaatmateriaal zoals mdf of multiplex kan bewerkt worden tot meubelpanelen met alle schroef-, deuvel- en scharniergaten op de juiste plek. Ook massief hout, kunsstoffen zoals volkern en schuim frezen wij op onze machine. Van plaatmateriaal en ander materialen maken we o.a. teksten, afbeeldingen, ornamenten, patronen, structuren, naamborden, 2D en 3D projecten, maquettes, modellen, mallen en noem zo maar op.

Schuim frezen

3D schuim frezen is erg populair. Zo frezen wij hele maquettes in speciale schuimsoorten. PU-schuim is erg goed freesbaar door de homogeniteit van het materiaal. De structuur van het materiaal laat zich makkelijk 3D frezen. Door de solide eigenschap van het materiaal springen er geen stukjes van het werkstuk, wat bij het 3d frezen van hout bijvoorbeeld wel het geval kan zijn. Schuim is ook goed na te bewerken met schuurpapier en kan extra weerbestendig gemaakt worden met verschillende soorten coatings.

Prototyping

Mocht u beslissen een serie bij De Klerk te laten produceren, dan maken wij vaak een prototype in minder kostbaar materiaal. Ook wordt CNC frezen vaak gebruikt voor de ontwikkeling van producten. Een of meerdere prototypes worden gefreesd om een 3D computermodel tastbaar te maken. Zo kunnen kinderziektes uit het ontwerp gehaald worden om het product vervolgens in massaproductie te nemen. Wij kunnen u ondersteunen bij de ontwikkeling van uw producten.

Mallenbouw

Onze CNC frees diensten zijn uitermate geschikt voor de opbouw van mallen. Wij frezen regelmatig onderdelen voor zowel 2D als 3D mallen. Vaak gaat het om losse onderdelen die later samengevoegd worden tot een mal. Wij kunnen u helpen bij de productie van de gehele mal.

Voorbeelden van mallen waarbij u van dienst kunnen zijn:

Lamineermal, gietmal, chocolade mal, boot mal, betonmal, gips mal, epoxy mal,

Bespaar kosten en win tijd

CNC frezen bespaart tijd en is in veel gevallen goedkoper dan produceren met de hand. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten.

Frezen met een CNC-machine is uitermate geschikt bij:

  • Grotere oplages van hetzelfde product of meubel
  • Producten met veel bewerkingen en details per m2
  • Unieke bewerkingen en vormen